Fekete Kálmán ezúttal rendhagyó módon nem ralis könyvvel, nem blues kötetekkel, de nem is párkapcsolati művel, hanem a sci-fi világába sorolható izgalmas regénnyel jelentkezik.

2051-ben Belső Mongólia „Ordosz-vidék”- nevű fennsíkján működő magyar űrkutatási központ hét asztronautája – Áron, Nimród, Blanka, Réka, Attila, Géza és Dániel – szokásos küldetésükre készül: ionmeghajtású újgenerációs űrhajójukkal egy, a Naprendszeren kívüli exobolygót kell elérniük, azon leszállni és Földre szállítható nemesfémeket felkutatni. Főként aranyat. A csapat részére rutinmunkának számító feladat sikere attól függ, mennyi idő alatt képesek megközelíteni a méréseik és színképe alapján gúnyosan csak Barnacukornak nevezett kőzetbolygót, és biztonságban tudnak landolni rajta.
Indulás előtt Áron, az első pilóta megismerkedik az űrkutatási központtól nem messze, egy falucska szélén álló jurta lakójával, az öreg Zhargannal, aki fontos szereplője lesz a történetnek.
Amíg a tizenhárom billió kilométernyi utat megteszik a 160 ezer km/órás sebességgel hasító űrhajóval, megismerjük a kozmosz főbb jellemzőit, megtudjuk, mi történt közben a Földön. Némi távolságból követi őket az általuk „Puttony”-nak nevezett teherhajó, hivatalosan szerszámokkal és gépekkel megrakva. Valódi tartalmát csak Áronnal tudatták közvetlenül az indulás előtt, szigorú titoktartásra kötelezve.
Amikor végre Barnacukor közelébe érnek, előkészítik a kapszulával történő landolást, amit ötven kilométer magasan kezdenek el. Harminc kilométernyire az exobolygó felszínétől azonban hatalmas rázkódást éreztek, kintről vakító fény villan, és elájulnak.
Azt hitték, mindannyian meghalnak, ám nem ez történt, ámde ennél többet nem árulunk el, az igazi, meghökkentő történet csak ezután kezdődik.
E kis regény főként azoknak lesz érdekes, akik hisznek abban, hogy a fák intelligens élőlények, többre képesek, mint amit tudunk, hiszünk róluk.

A könyv 120 oldal, A/5-ös méretben, ragasztókötött kivitelben
Ára: 3.150 Ft+kiszállítás 1.550 Ft
Rendelés:
e-mail: yellomedia.hu@gmail.com
Facebook.com/yellomedia.hu oldalon üzenetben
A könyv, könyvesboltban nem kapható, kizárólag nálunk rendelhető