Horváth Lászlóné – Jutka néni, évtizedek óta kísérletezik, hogy minél jobbá, finomabbá tegye – természetes úton a lekvárokat. Ebben a könyvben megtalálsz mindent, ami kell hozzá.
Ő maga így vall a könyvről, és a motivációról:
Már korábban jelent meg egy könyvem a tartósítószer nélküli befőzéseim.
Ha esetleg valaki még nem tapasztalta meg, nagy öröm a befőzés.
Sok – sok munka, de a végeredmény már csak öröm. Minden tartósítót mellőzve lehet mindent készíteni. Az egészség a legfontosabb az ember életében. Nem beszélve a kényelemről, hogy az éléskamrából csak ki kell hozni és lehet is fogyasztani. Ezek a különleges lekvárok nem mindegyike szolgálja a sütés – főzés kiegészítését, de fokhagyma értágító, a menta nyugtató – a citromfű ugyancsak. A céklának magas a vas tartalma.
A magyar emberek is utaznak a világban és találkoznak ezekkel a készítményekkel. Főleg Franciaországban Angliába nagy hagyománya van a reggelinél vagy az uzsonnánál. A lekvárokhoz a borok – likőrök használata nem alkoholról szól. Forralás következtében az elpárolog, de a finom zamata, ha jó a házasítás megmarad.
A chili kihozza a gyümölcs édes ízét. Ma már a lekvárokat nem csak kelt tésztában, palacsintában gombócokhoz használják, sokrétegű felhasználása létezik. Akár önálló desszertként is. A csirkecombot miért töltjük meg májpástétommal, azért mert több ízt tudunk adni, mint az egyszerű sülttel.
Kérem, aki még nem tette készítsen el pár különleges lekvárt, nem fogja meg bánni.

A könyv 92 oldal, B/5-ös méretben, exkluzív keménytáblás kivitelben
Rengeteg fotóval, tálalási javaslattal.
Ára: 5.500 Ft +kiszállítás 1.550 Ft
Rendelés:
e-mail: yellomedia.hu@gmail.com
Facebook.com/yellomedia.hu oldalon üzenetben
A könyv, könyvesboltban nem kapható, kizárólag nálunk rendelhető