– Mit kell tudni a „non priority rc2” díjról?

– A világbajnoki sorozatban az alapnevezésen kívül ki kell fizetni, milyen kategóriában szeretnél menni, és van egy prioritási értékelés is, aminek egész évre szóló nevezési díja van. Ez utóbbiba mi nem neveztünk, és elég sokan csak az alapdíjat fizetik be, mert nem indulnak az éves sorozat összes futamán. Meglepetésként ért minket, hogy e párosok között is versenyt értékelnek. Ők az úgynevezett „non priority rc2”, vagyis, akik nem csengetik be az egész éves díjat. Európa minden tájáról érkező, 40-45 párosból állt ez a mezőny, velük is versenyezve nyertük el az első díjat.

– Az összes hasonló futamon indultok?

– Nem, idén csak erre a horvát WRC-re jöttünk el, nem kívántam befizetni se kategóriát, se egyebet, csak az alapdíjat. Tavaly, 2023-ban az 50 éven felülieknek meghirdetett Master kategóriában indultunk, ahol 2022-ben, negyedikek, tavaly ötödikek lettünk. Egyébként most is negyedikek lettünk volna, ha benevezünk ebbe a kategóriába. Bármilyen autóval lehet indulni, általában R5-ösökkel neveznek, csak az a lényeg, hogy 50 év fölött legyen a pilóta.

– Mi lesz a következő bevetés?

– Most indulunk az Elba Rallye-ra, ami olasz bajnoki, Mitropa Kupa és Nemzetközi Rally Kupa futam is, 147 indulóból 44 R5-ös lesz, nagyon komoly versenyre számíthatunk. Csodálatos kis sziget gyönyörű szép környezetben, ott még sosem jártam.